Nationaal Schoolontbijt 2018

Nationaal Schoolontbijt 2018

Om het belang van een dagelijks ontbijt onder de aandacht te brengen wordt jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Vandaag ontbeten de kinderen daarom op school. Onze wethouder van onderwijs, de heer Bard Boon, at met ons mee. "Ontbijten is goed voor de ontwikkeling, energie en prestaties van een kind. Ik hoop dat het schoolontbijt kinderen en hun ouders laat beseffen hoe belangrijk een gezond ontbijt is", aldus de wethouder.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over gezonde voeding.

Judo

Vanaf 29 september krijgen alle kinderen van OBS Heiligerlee judoles.Op vrijdag 6 oktober was er een kijkles.

Grote Rekendag

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. Het thema van deze editie was 'Meten'.Ze leerden onder andere: Maquettes en plattegronden. meten via vergelijken Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen.Want zelf ontdekken levert inzichten op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Schaatsen

Op vrijdag 27 januari gingen groep 5 t/m 8 samen schaatsen.Broertjes en zusjes, papa's & mama's, iedereen mocht mee.Het werd een gezellige middag!