Nieuws

Koningsspelen 2019

Koningsspelen 2019
Ook dit jaar heeft de Activiteiten Commissie van OBS Heiligerlee weer gezorgd voor leuke spelletjes voor de Koningsspelen 2019.
 

Afsluitend sport evenement Lycurgus

Afsluitend sport evenement Lycurgus
Dit jaar vond er een samenwerking plaats tussen SOOOG en Abiant Lycurgus.
 

Nationaal Schoolontbijt 2018

Nationaal Schoolontbijt 2018
 Om het belang van een dagelijks ontbijt onder de aandacht te brengen wordt jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Vandaag ontbeten de kinderen daarom op school. Onze wethouder van onderwijs, de heer Bard Boon, at met ons mee. "Ontbijten is goed voor de ontwikkeling, energie en prestaties van een kind. Ik hoop dat het schoolontbijt kinderen en hun ouders laat beseffen hoe belangrijk een gezond ontbijt is", aldus de wethouder. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over gezonde voeding.
 

Judo

Judo
Vanaf 29 september krijgen alle kinderen van OBS Heiligerlee judoles.Op vrijdag 6 oktober was er een kijkles. 
 

Grote Rekendag

Grote Rekendag
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. Het thema van deze editie was 'Meten'.Ze leerden onder andere: Maquettes en plattegronden. meten via vergelijken Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen.Want zelf ontdekken levert inzichten op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!
 

Schaatsen

Schaatsen
Op vrijdag 27 januari gingen groep 5 t/m 8 samen schaatsen.Broertjes en zusjes, papa's & mama's, iedereen mocht mee.Het werd een gezellige middag! 
 

Paasontbijt

Paasontbijt
Op vrijdag 25 vond het paasontbijt plaats op school.De activiteitencommissie heeft ervoor gezorgd dat elke klas samen kon genieten van een heerlijk ontbijt. De hele school was vrolijk versierd en de tafels mooi te gedekt. 
 

Kerstdiner

Kerstdiner
Op 17 december vond weer het jaarlijkse kerstdiner plaats. Alle kinderen van OBS Heiligerlee hadden, samen met hun ouders, hun best gedaan op het maken van lekkere hapjes. En natuurlijk zag iedereen er feestelijk uit.Gelukkig hadden de juffen er, samen met de AC, voor gezorgd dat ook de school helemaal in kerststijl was.